Örgünden ikinci öğretime geçiş

Aynı yükseköğretim kurumunda aynı diploma programlarında, birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.

Örgün eğitimden ikinci öğretime geçiş var mı?

MADDE 6- İkinci öğretimde öğrenim gören öğrenciler, ikinci öğretim programlarından normal örgün öğretim programlarına yatay geçiş yapamazlar. Normal örgün eğitimden ikinci öğretime yatay geçiş yapabilir. …

Üniversitede ikinci öğretimden birinci öğretime geçiş var mı?

Evet arkadaşlar ikinci öğretimden birinci öğretime geçiş mümkündür. Ancak YÖK bunun için şart getirmiştir. İkinci öğretim okumaktayken bölümünüzde 'luk başarı dilimine girdiğiniz takdirde birinci öğretime geçiş yapabilirsiniz.

1 öğretim ve 2 öğretim nedir?

Çoğu üniversitede normal/örgün öğretim saatleri dışında uygulanan ders saatleri vardır. Normal öğretimden farklı saatlerde uygulanan bu eğitime ikinci öğretim denilmektedir. … Birinci öğretimle arasındaki en büyük fark ise ikinci öğretim öğrencilerinin harç ücreti ödeyerek eğitim görmesidir.

Ikinci öğretim nasıl oluyor?

İkinci öğretim kelimesi bazı üniversitelerde önlisans ve lisans ve yüksek lisans eğitimlerinin örgün öğretim saatleri dışında genellikle akşam üstü saatlerde eğitim verildiği anlamına gelir. İkinci öğretim ve birinci öğretim dersleri aynıdır ve genellikle aynı hocalar tarafından verilir.

Ikinci öğretim ne zaman başlar?

2. öğretim genellikle saat 17:00 'da başlamaktadır ve ortalama 20:00 – 21:00 'da bitmektedir.

Hangi durumlarda yatay geçiş yapılamaz?

Cevap 1 – Ön lisans ve lisans diploma programlarının hazırlık sınıfına; ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.

Ikinci öğretim ders saatleri nedir?

İkinci öğretimde eğitim gören öğrencilerin ders saatleri üniversiteler tarafından belirlenir. Ancak genellikle 17.00 civarında başlayan ve 20.00 saatlerinde biten dersler bulunur. Eğitim verilen programa göre 15.00'da başlayan dersler de bulunabilir ancak ders saatleri sabah erken vakitlerde olmaz.